fbpx

Teskedsorden

We are one – galan

IMG_0062
Så var det äntligen dags! På måndagen samlades åtta hjälporganisationer under parollen WE ARE ONE för att gemensamt belysa utanförskap och social utsatthet, men framförallt för att bidra med inspiration och visa att vi alla har möjlighet att göra skillnad.
Det var ett fullspäckat program som mötte gästerna på Friends Arena kvällen 7 december. Artister som YOHIO, Doug Seegers, Anna Bergendahl och Mohombi kombinerades med presentationer av de åtta organisationer som stod som värdar för galan.
Teskedsordens representanter på scen var verksamhetschef Lovisa Fhager Havdelin och styrelseledamot Jason Diakité. Jason bjöd på spoken word och framförde en text hämtad från låten ”Misstänkt”. Lovisa anknöt framförandet till Teskedsordens projekt ”Inte en främling” vars namn är inspirerat av Jasons tal från då han mottog 5i12-priset i riksdagen 2013. Ett tal som hon kallade vår tids viktigaste antirasistiska tal.
”Vi behöver stå enade och visa att vi är ett. Att hjälporganisationer går samman på detta unika sätt tror jag kommer få stor genomslagskraft”

YOHIO

Kvällen gick i solidaritetens anda och hyllade alla de som dagligen arbetar för att främja medkänsla och engagemang. Med en stor variation av artister och talare belyste programmet skilda upplevelser och erfarenheter av social utsatthet och i artisternas låtval fanns en röd tråd av omtanke och medmänsklighet. Samtidigt erbjöds framträdanden som passade såväl unga som äldre, vilket bidrog till en fantastisk stämning och känsla av gemenskap bland gästerna.
För Teskedsorden var detta ett nytt sammanhang som bjöd på spännande möten med både gäster och organisationer. Efter gårdagens uppslutning är det är med en stor dos glädje och inspiration vi fortsätter arbetet för allas lika värde och rättigheter.