fbpx

Teskedsorden

Vi åkte till en skola där SD fick 50% i skolvalet

Vi åkte till en skola där SD fick 50% i skolvalet

I höstas blev vi kontaktade av en skola där drygt 50 % av eleverna röstade på SD, det berättades att elever på skolan i klassrummet och i korridorer öppet uttrycker rasistiska åsikter. Läraren som hörde av sig bad om att få hjälp – hur kan vi som är lärare och pedagoger bli bättre på att bemöta rasism, fördomar och främlingsfientlighet i klassrummet?

Tillsammans med lärarna på skolan höll Teskedsorden en workshop om skolans värdegrund och arbetade tillsammans med övningar på hur rasism på ett bra sätt kan bemötas. Utvärderingen visade att vår workshop landade på en bra nivå som passade alla lärare i gruppen (oavsett undervisningsämne) och att lärarna verkligen tyckte att det var värt att lägga tid på ämnet och diskussionen. Bland annat beskrevs workshopen som upplysande, intresseväckande, inspirerande och lärorik!

Vi på Teskedsorden blir kontaktade av skolor, företag och organisationer för att hålla föreläsningar eller workshops i våra frågor. Det är väldigt kul att träffa många olika typer av grupper och anpassa upplägg och innehåll efter deras förutsättningar och behov.

Oberoende av vem vi utbildar och var i Sverige som utbildningen äger rum vill vi alltid att den som deltar ska:

  • Känna
  • Få ny kunskap
  • Påminnas om den moraliska och/ eller juridiska skyldigheten att agera mot rasism och intolerans. Som medmänniska eller inom ramen för sin befattning.
  • Få verktyg för att kunna agera på egen hand/ tillsammans med sina kollegor.
  • Uppmanas att göra skillnad! Ingen kan göra allt men alla kan göra något i arbetet för mångfald, mot diskriminering och för allas lika värde.

Hör av dig om du vill anlita oss!

Camilla Rehn
Utbildningsansvarig

2 tankar på “Vi åkte till en skola där SD fick 50% i skolvalet”

  1. Hej. En fråga jag ställer mig som lärare är vad ni betraktar som högerextremism. Den borde ju enligt er förbjudas. Vem ska definiera?
    Mvh Jonas

Lämna en kommentar