fbpx

Teskedsorden

The Point of No Return

Om ni befinner er i eller har planer på att resa till Göteborg mellan 2-3 juni och dessutom är intresserade av att se en lysande teaterföreställning med högaktuellt ämne, kan Teskedsorden tipsa om att se The Point of No Return av Tommy Lexen!

PointOfNoReturnInfoBlad tjej
FOTO: RICHARD DAVENPORT

The Point of No Return är en tankeväckande pjäs om människorna bakom protesterna, våldet och revolutionen, där varje karaktär och scen har sitt ursprung i en verklig människas öde. Det är en berättelse med perspektiv från båda sidor av barrikaden; demonstranter, kravallpolis, studenter, politiker, journalister och passiva åskådare.
Till vilket pris ska vi kämpa för det vi tror på?
Utmanande och kritikerrosade BeFrank Theatre Company från London kommer till Folkteatern med en skrämmande aktuell föreställning. The Point of No Return är baserad på fyra av de mörkaste dagarna i Europas moderna historia då närmare hundra civila demonstranter blev skjutna på Kievs gator.

PointOfNoReturnInfoBlad killar
FOTO: RICHARD DAVENPORT

Gästspel från BeFrank Theatre Company i London
Regissör: Tommy Lexen Scenograf/Kostymör: Hiroko Matsuo
Medverkande: Vikash Bhai, Luiana Bonfim, Matt Maltby,
Drew McKenzie, Charlotte Gascoyne, Haakon Smestad och
Jodyanne Richardson.
Gästspel 2-4 juni kl 19
Spelas på Röda Scenen, Folkteatern Göteborg
Speltid: ca 2 tim inkl paus Biljettpris: 160–250 kr
Språk: Spelas på engelska!
Bokning/Info: www.folkteatern.se, 031-60 75 75
Tänkvärda samtal kring pjäsens ämnen hålls efter föreställningen med fri entré!

PointOfNoReturnInfoBlad gubbe
FOTO: RICHARD DAVENPORT

På tisdag 2 juni, ca kl 1.15 i Foajén medverkar Centrum för Europaforskning vid Lunds och Göteborgs Universitet, Utrikespolitiska Institutet, Ukrainska Sällskapet, BeFrank Theatre Company m fl. i eftersamtalet Ryssen kommer! Vad händer med vår vardag när det pågår konflikter i grannländerna? Berättigar det till upprustning? Hur allvarligt är hotet från öst och vad gör hotet med Sverige? Modererar gör Teskedsordens Lovisa Fhager Havdelin!
Dagen efter, på onsdag 3 juni ca kl 21.15 i Foajén, medverkar vi på Teskedsorden tillsammans med Rosengrenska stiftelsen/Röda korset, Anna Lindh-stiftelsen, BeFrank Theatre Company m fl. i ett eftersamtal som vi kallar Vem tar hand om oss? Samtalet fokuserar på den civila människan i ett krigsdrabbat område, och vad som sker när hon anländer till Sverige. Vad för slags bemötande har vi? Missa inte!
Samtliga dagar från kl 18 kan ni även ta del av en fotoutställning i Foajén: Ukraine: Within and without borders. Utställningen är ett handplockat urval av unga ukrainska fotografers bilder som visar ett annorlunda Ukraina: Tillståndet vid landets östra gränser, eller närmare bestämt konsekvenserna av gränsernas frånvaro.
Varmt välkomna!