fbpx

Teskedsorden

Teskedsordens verksamhetschef är årets FN-supporter!

Teskedsordens verksamhetschef, Lovisa Fhager Havdelin, tilldelades utmärkelsen Årets FN-supporter 2015 vid Svenska FN-förbundets seminarium inför FN-dagen. Hon belönas för sitt mångåriga engagemang för mänskliga rättigheter.

Lovisa_FNsupporter2

Inför ett nästan fullsatt konserthus i Stockholm och med bland annat biståndsminister Isabella Lövin i publiken, delades priserna Årets FN-vän, som tillföll FN-medarbetaren Anders Kompass, och Årets FN-supporter ut.

Lovisa Fhager Havdelin, som inte kunde närvara under prisutdelningen, skickade en videohälsning från USA, symboliskt nog ståendes utanför Herbst Theater i San Francisco där FN-stadgan undertecknades för 70 år sedan:

Svenska FN-förbundets motivering lyder:
”Årets FN-supporter har ett starkt engagemang för mänskliga rättigheter. Hon är verksamhetschef i en riksorganisation som är medlem i Svenska FN-förbundet. Dessutom driver hon projekt om mångfald och antirasism. Hon arbetar också för mänskliga rättigheter inom organisationen World of No Sexual Abuse. Hon var under studietiden engagerad i två FN-föreningar och engagerar sig i dag i globala nätverk för att dela världsförändrande idéer och skapa handling i sociala medier.”
I Lovisas frånvaro var det Teskedsordens styrelseledamot, Lisa Bjurwald som tog emot diplomet och hänvisade i sitt tal inte bara till Lovisas personliga engagemang, ” det finns få personer som jag har mött, som själv är antirasistisk aktivist, som brinner så för de här frågorna som Lovisa.”, utan också till torsdagens ofattbara tragedi:
– En sån här dag då polisen har bekräftat att dådet i Trollhättan hade rasistiska motiv, så kan jag inte tänka mig en mer värdig pristagare än Lovisa Fhager Havdelin. Därför att Teskedsorden är ledande i landet på att bekämpa och bemöta intolerans bland barn och unga och arbetar bland annat med kulturen som verktyg, sade Lisa Bjurwald under prisutdelningen.
Utmärkelsen Årets FN-supporter delas ut av Svenska FN-förbundet och går till en enskild medlem, FN-förening, FN-distrikt eller ansluten riksorganisation som genom sina handlingar eller verksamhet gjort engagerade insatser till stöd för FN eller FN-förbundet.
[/mp_span]
[/mp_row]