Teskedsorden

Teskedsorden står upp för yttrandetryggheten

Teskedsorden står upp för yttrandetryggheten

”Så lätt för dig att stå där, du som aldrig riktigt riskerat något. Som mest har fått beröm när du tagit ställning, så lätt för dig att stå där. Så lätt för dig att vara en röst mot rasism. Ja så lätt för mig att säga det, och därför gör jag det.”

Under årets Almedalsvecka arrangerade Teskedsorden ett evenemang dit Emil Jensen kom för att framföra en helt nyskriven text om yttrandetrygghet. Under Almedalen kunde vi tydligt se hur antidemokratiska och nationalistiska krafter starkt påverkade de som inte tillhör normen, som rasifieras, som andrafieras. Och vilka röster är det som sen får höras, som får säga ifrån?

Sverige vilar på att vi har en stark lagstiftning om yttrandefrihet, det är viktigt. Men vi måste stärka upp vår yttrandetrygghet så att alla – oavsett sexualitet, religion, etnicitet och funktionalitet – också kan känna sig trygga i att uttrycka sig och vara sig själva i det offentliga rummet.

Teskedsorden arbetar för att stärka yttrandetryggheten för alla i Sverige. Genom projekt, utbildning och opinionsbildning verkar vi för ett samhälle vars mångfald får synas, höras och representeras. Vill du stödja vårt långsiktiga arbete? Swisha ditt bidrag till 900 27 59 eller bli månadsgivare här! 

Fotograf: Adrian Recordings

Lämna en kommentar