Teskedsorden

Teskedsorden medverkar på Globala Skolan (Internationella Programkontoret) seminarie i Norrköping

12/2 Arbetets Museum, Laxholmen, Norrköping – Var är hemma? – en dag för lärare om identitet och tolerans
Speak Truth to Power drivs av Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights. Kerry Kennedy är initiativtagare och en eldsjäl i arbetet för mänskliga rättigheter. Kerry Kennedy har intervjuat femtio av de mest inflytelserika människorättsaktivisterna av vår tid; människor som trots risk för allvarliga konsekvenser som fängelsestraff och tortyr, står upp för sin övertygelse. Några av dem är Desmond Tutu, Dalai Lama, och Maria Teresa Tula. Intervjuerna har sammanställts i en bok,med bilder av fotografen Eddie Adams, bilderna visas på Arbetets Museum i Norrköping.
Utställningen Hembygd, någonstans i Sverige av Annica Carlsson Bergdahl och Jerker Andersson utforskar unga människors syn på sin hembygd. Alla lever i en hembygd. Den ser olika ut beroende vem som definierar den. Vad tycker och tänker unga om orten där de bor? Hur förhåller de sig till sin hembygd? Vad är hembygd för dem? Vad är bra och vad är dåligt på orten där de bor? Vill de förändra något? Har de någon makt att påverka? Längtar de någonstans? Vad är Sverige för dem?
Under en eftermiddag får du ta del av workshops i båda utställningarna samt en presentation av Teskedsorden som arbetar med barn och ungdomar för ökad tolerans och respekt människor emellan genom litteratur, film och möten.