fbpx

Teskedsorden

Teskedsorden erbjuder en praktikplats under våren 2016

Teskedsorden grundades av Tidningen Vi år 2006, inspirerad av den israeliske författaren Amos Oz insiktsfulla bok Hur man botar en fanatiker. Stiftelsen arbetar för ökad tolerans och respekt människor emellan och har som sitt motto Tillsammans för mångfald och tolerans. Stiftelsens målsättning är att tidigt nå unga människor och få dem att reflektera kring dessa viktiga frågor.
Teskedsorden har sitt kontor i Tidningen Vi:s lokaler i Norstedtshuset på Riddarholmen i Stockholm. För närvarande består personalen av en heltidsanställd, fem deltidsanställda, en praktikant samt volontärer.
Vad innebär praktiken?
Praktiken är på heltid under ett halvår, med start i januari eller efter överenskommelse, under handledning av organisationens verksamhetschef.
I praktiken ingår att vara behjälplig inom flera delar av verksamheten. Arbetet utformas till stor del efter den kompetens som praktikanten själv innehar.
Praktikanten erbjuds praktisk erfarenhet av organisationsarbete, i den dynamiska fas som Teskedsorden just nu befinner sig i.

  • Assistera generalsekreterare och verksamhetschef i det dagliga arbetet
  • Bevaka vad som skrivs och uppmärksammas på temat tolerans, fanatism, främlingsfientlighet, rasism, nazism, homofobi etc. och förmedla relevant information till verksamhetschef
  • Organisera utskick till kommunalpolitiker, skolpersonal m.m.
  • Medverka på utvalda föreläsningar, seminarium, events etc. som arrangeras av Teskedsorden eller som Teskedsorden är inbjuden till
  • Introduktion till ansökningsförfarande för projektbidrag
  • Administrativ assistans

Krav och önskemål
Vi söker en praktikant som tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter och administration samt är flexibel och positiv.
Praktikanten bör dela Teskedsordens övergripande värderingar samt ha relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Gärna erfarenhet från organisationsarbete.
Ansökan
Skicka in ditt cv och ett personligt brev till oss omgående. Ju tidigare du ansöker, desto större är chansen att du får en plats. För ansökan och mer information om praktikplatsen, kontakta vår verksamhetschef Lovisa Fhager Havdelin: lovisa.fhagerhavdelin@teskedsorden.se
Vi ser fram emot din ansökan!

Läs ansökan som PDF: Praktik TO vt 2016