fbpx

Teskedsorden

Skolan möter världen

I fredags var Teskedsorden tillsammans med musikern, organisatören, föreläsaren och programledaren Behrang Miri på Skolan möter världen, ett seminarie som arrangeras av Sida och Den Globala Skolan, en del av Universitets- och högskolerådet. Det var en spännande dag med föredrag om bland annat de uppdaterade milleniemålen som numera kallas för ”hållbara utvecklingsmål” och vad Sverige gör för världen i fråga om bistånd.
Skolan möter världen 2015Teskedsorden hade fått äran att medverka och presentera projektet ”Inte en främling!”. I samband med detta delade vi ut den högaktuella boken Inte en främling – 41 berättelser om identitet och mångfald, med tillhörande lärarhandledning, till angelägna lärare som satt i publiken.
Framför strålkastarljus och Utbildningsradions rullande kameror introducerade Teskedsorden, i direktsändning (!), projektets bakgrund och utveckling från webbserie till bok. Med stor entusiasm och energi tog sedan Behrang Miri vid och delade med sig av sina tankar om bokens kärnämnen – identitet och diskriminering – för att sedan läsa sin berättelse för en hänförd publik.
Stort tack Behrang Miri för ditt starka engagemang och tack till Den Globala Skolan och Sida för en fantastiskt lärorik och intressant dag!