fbpx

Teskedsorden

Ruth Bader Ginsburg donerar prispengar till Teskedsorden

Ruth Bader Ginsburg donerar prispengar till Teskedsorden

När den amerikanska domaren Ruth Bader Ginsburg på måndagskvällen mottog det prestigefulla priset Gilel Storch Award på Konserthuset i Stockholm meddelade hon att en tredjedel av prissumman, drygt 83 000 kronor, kommer doneras till den ideella organisationen Teskedsorden.

Teskedsorden arbetar för ett samhälle fritt från begränsande normer där alla har lika värde och där mångfald är en styrka. Med långsiktigt arbete mot barn, unga och skolor arbetar organisationen för att främja dialog, lyfta fram mångfald och stärka individer i deras civilkurage.

– Det är en ära att Ruth Bader Ginsburg väljer att donera en del av sin prissumma till Teskedsorden. Hennes outtröttliga arbete för alla människors lika rättigheter är en stor inspirationskälla i vårat arbete. Vi behöver nu mer än någonsin i hennes anda fortsätta arbetet för att främja och säkra en motståndskraftig demokrati där allas rättigheter skyddas, sägerLovisa Fhager Havdelin, generalsekreterare på Teskedsorden.

Gilel Storch Award delas årligen ut till en person som genom framstående verksamhet bidragit till att främja demokratiska, universella och humanistiska värden i Gilel Storchs anda. Gilel Storch var en svensk-lettisk företagare som under andra världskriget gjorde stora insatser för att rädda judar undan Förintelsen. Priset delas ut av Judisk Kultur.

– Låt oss i Gilel Storchs namn övervinna ondskan i världen, sade Ruth Bader Ginsburg från scenen.

Ruth Bader Ginsburg är sedan 1993 är en av nio domare i USA:s högsta domstol, men utöver det en norm- och banbrytande person som under hela sin långa karriär har kämpat för jämlikhet, kvinnors och minoriteters rättigheter.

Lämna en kommentar