fbpx

Teskedsorden

En podd om vithet

En podd om vithet

I samarbete med Soundtelling

Kan vi prata om vithet är en samtalspodcast med Lovisa Fhager Havdelin och Barakat Ghebrehawariat. Podden lyfter frågor om vithet, maktstrukturer och hur alla som vill kan vara möjliggörare av förändring. I sex avsnitt får vi följa Barakat och Lovisas samtal om att vilja göra rätt men ändå göra fel, tips på hur man blir en true vit allierad och så blir den en hel del förklaring av svåra ord. Podden tar upp aktuella händelser där Barakat och Lovisa med gäster delar med sig av sina olika perspektiv. Samtalen är fyllda med värme, humor och öppenhet men samtidigt utmanande och hälsosamt obekväma.

Barakat Ghebrehawariat är en entreprenör med kommunikation som kompass och demokrati som drivkraft. Han är mer känd som Demokratiagenten. Barakat är en föreläsare, rådgivare och utbildare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. Idag driver han förändringsbyrån Demokrateam och är en flitigt anlitad föreläsare, processledare och expertrådgivare. Barakat sitter även i styrelsen för Orten.io, är ledamot i insynsrådet vid Nationalmuseum och medlem i Reach for Changes advisory board.   

Följ Barakat på

Instagram

Facebook

Twitter

Läs mer om Barakat

Lovisa Fhager Havdelin är Generalsekreterare på Teskedsorden. Lovisa är en opinionsbildare som tar upp ämnen som skaver. Lovisa har aldrig slutat att försöka skapa ett samhälle med jämställdhet och kämpar för alls rättigheter. Lovisa tilldelades 2015 utmärkelsen årets FN-supporter. Hon sitter i styrelsen för organisationen WONSA (World Of No Sexual Abuse) samt Giva Sverige. Hon sitter även i Nationalkommittén för Raoul Wallenbergs dag och är rådgivare i United Nations Foundation +Social Good .

Följ Lovisa på

Instagram

Facebook

Twitter

Läs mer om Lovisa

Podd avsnitt