fbpx

Teskedsorden

”Man fortsätter, man tar sin lilla tesked och gör vad man kan”

Teskedsordens tioårsjubileum firades med en kväll för mångfald och tolerans på Kulturhuset
Stadsteatern den 14 november. Lill Lindfors och Jason ”Timbuktu” Diakité ledde gästerna genom en både underhållande och gripande galakväll – en hyllning till berättelsen som redskap för förståelse.

Hundratals gäster strömmade till Kulturhuset Stadsteatern den 14 november för att uppmärksamma Teskedsdagen och Teskedsordens tionde födelsedag. Bland gästerna fanns Teskedsvänner, politiker, skådespelare och sponsorer som ville visa sitt stöd för Teskedsordens arbete för mångfald och tolerans. Under ledning av konferenciererna Lill Lindfors och Jason ”Timbuktu” Diakité fick publiken ta del av musik, dikter och starka teaterframträdanden, varav flera skildrade gripande ämnen som inte lämnade någon oberörd.
Det blev också en kväll som uppmanade till hoppfullhet, handling och fortsatt arbete med att främja positiva attityder – var och en på sitt håll. ”Vad jag kan göra är att
berätta”, svarade Teskedsordens stipendiat, journalisten och författaren Niklas Orrenius på frågan om hur kan kommer att fortsätta arbeta för att öka förståelsen mellan människor. I sitt tacktal betonade Orrenius just berättelsens kraft och det
viktiga i att kunna leva sig in i andra människors livsvillkor: ”Man fortsätter, man tar sin lilla tesked och gör vad man kan”.
En annan av kvällens medelpunkter var Klass 6 på Lillboskolan i Edsbyn, som tog emot Teskedsordens andra stipendium för att ha samlat in pengar för att hjälpa en skolkamrat och hans familj att ta sig hem från jordbävningsdrabbade Ecuador. Barnen hoppades kunna inspirera andra att göra en insats för sina medmänniskor: ”Nu har de ju sett att det går!”

– Matilda Pohl, Teskedsordens praktikant inom kommunikation