Teskedsorden

3 tankar på “Lyssna på Hur man botar en fanatiker”

 1. De flesta människor är fanatiker i någon handling, religion, politik, musik, i samma liv, jag menar på sättet du lever livet och säger att jag saknar något i din ungdom, som vår författare Amos Oz säger, det är helt rimligt , eftersom våra problem börjar i barndom eller ungdomar, där vi tror att allt de säger till oss, utan att bevisa det på egen hand, kan säga att det är en nationas opium att vara fanatisk eftersom det leder oss att göra sådana misstag, lika stor som att döda för det som tros, fanatiker för en tävling som vi kan säga att det är maximalt i denna värld. Fanatisk är dem som fattas att hopp.

  • Hej!
   Amos Oz menar att fanatiker inte alls alltid först och främst drivs av hat, utan lika gärna kan drivas av att vilja förändra världen till något som de är övertygade om är det bästa. Bin Ladin ville ”rädda oss” från det västerländska sättet att leva, och istället ”ge oss” det talibanska, som han var övertygad om var bättre.

   Vi måste alltså vara uppmärksamma! Fanatism kanske ligger mycket närmare oss själva än vi förstår. När vi gör något för att vi är övertygade om att det är gott och bra och vill att alla andra ska få uppleva det – ja, hur långt är vi då beredda att gå för att genomföra det? Och hur ser vi på de som inte vill vara med, tycker annorlunda eller till och med försöker få andra att också tycka att det är dåligt?
   /Jiang på Teskedsorden

Lämna en kommentar