fbpx

Teskedsorden

Frukostsamtal med Jason Diakité

Frukostsamtal med Jason Diakité

Lärare och skolbibliotekarer är varmt välkomna på litteraturfrukost med författaren och musiken Jason Diakité, även känd som Timbuktu. Vid frukostmötet får du också en introduktion till årets Nobelpristagare i litteratur.

I våras hade vi tillsammans med Nobel Prize Museum en lärarkväll med Jason Diakité som blev fullbokad direkt. Nu har vi återigen chansen att erbjuda lärare och skolbibliotekarier att komma till museet den 22 oktober och lyssna på ett intressant program runt litteratur, rasism och identitet.

Vi inleder 8.30 med frukost i Nobel Prize Museums bistro. Klockan 9.00 startar programmet på scenen. I programmet får du höra Jason ”Timbuktu” Diakite och Teskedsordens Lovisa Fhager Havdelin i ett samtal utifrån boken En droppe midnatt. Samtalet rör sig runt Jasons identitet som både svensk och amerikan, både vit och svart men även om tillhörighet, rasism, kamp och rättigheter.

Pedagogerna på Nobel Prize Museum presenterar årets Nobelpristagare i litteratur och ger en introduktion till museets nya skolprogram om Nobelpris-noveller och övriga program och resurser som finns för lärare i alla ämnen och årskurser. Den som vill kan avsluta morgonen med en guidad visning av vår nya utställning Mänsklighetens största nytta.

Observera att detta frukostmöte endast är till för lärare och skolbibliotekarier. Så övriga intresserade – ni är varmt välkomna till oss en annan gång!

Anmäl dig här! Fri entré och vi bjuder på frukost. Vid avbokning senare än 2 dagar innan tar Nobel Prize Museum ut en avgift på 200 kr.

Har du frågor kontakta Annika Hedås-Falk på annika.hedas-falk@nobelprize.org

Varmt välkommen!

Medverkande
Jason Diakité föddes 1975 i Lund och är musiker och författare. Han är aktuell med boken En droppe midnatt och en teaterföreställning med samma namn. I sökandet efter sina rötter beskriver Jason en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige.

Nobel Prize Museum erbjuder utställningar, skolprogram, läraraktiviteter och lektionsmaterial som knyter an till Nobelpriset. Genom unika föremål, filmer och guidade visningar möter du frihetskämpar, författare och forskare som alla har bidragit till mänsklighetens största nytta.

Teskedsorden är en ideell organisation som arbetar för ett öppet Sverige där allas rättigheter respekteras oavsett etnicitet, kön, sexualitet eller funktionalitet. Med ett långsiktigt perspektiv arbetar Teskedsorden för mångfald med skolprojekt, utbildning och opinionsbildning. För vår demokrati och mänskliga rättigheter.

Lämna en kommentar