Teskedsorden

För oss är hat en del av vardagen Expressen Debatt 130302

“Jag önskar att min hudfärg inte var så ful”. Det sa min 12-åriga lillasyster till mig för ett tag sedan, och lämnade mig helt bestört.

Jag började reflektera över min egen barndom och tänkte på en dag i lågstadiet. Jag var sju år och denna dag skulle vi prata om det där jobbiga – rasism. Eller som läraren pedagogiskt förklarade det: “Varför några är dumma mot andra som inte delar deras hudfärg.” Mot bakgrund av att några elever på skolan utsatts för rasistiska kränkningar.
Min fröken började. Förklarade “hur Gud la människan i en ugn, hur Han gjorde allt för att få till den perfekta skapelsen.” Och sedan kom den, slutklämmen.
“…Och när Gud skulle skapa den svarta människan la han även henne i en ugn. Men i sin iver att få till sin skapelse råkade han bränna henne. Därefter skickades hon till Afrika”
Läs hela artikeln här.