fbpx

Teskedsorden

Fira Världsbokdagen

Fira Världsbokdagen

Att läsa tillsammans med ett barn skapar närhet och utvecklar barnets ordförråd och kommunikativa förmåga. Det är också ett sätt för att lära om världen och om värden.

Den 23 april är av Unesco utsedd till Världsboksdagen. Vi på Teskedsorden älskar böcker! Vi läser gärna och tipsar varandra (och andra). Du som har följt oss ett tag vet att de projekt som vi driver gärna bottnar i berättelser. Vi tror verkligen på kreativitet och kultur som medel för att väcka nyfikenhet och skapa förändring, helt i enlighet med Unescos intentioner med den här dagen:

På Världsbokdagen den 23 april uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor.

De senaste åren har Teskedsorden bland annat arbetet med projektet Barnens planet som ett sätt att prata om barnkonventionen med barn i förskolan. I boken som ingår i materialet använder vi lek och fantasi för att lyfta frågor om likheter och olikheter, barns behov och rätten till inflytande och delaktighet. Boken har blivit en succé, både hemma med våra egna barn och i förskolor i hela Sverige!

Hylla världsboksdagen och stöd Teskedsorden! Köp Barnens planet till din förskola, eller varför inte till ett barn i din närhet? Klicka här

Camilla Rehn

Utbildningsansvarig

camilla.rehn@teskedsorden.se

Källa för citatet (kursivt ovan): https://www.unesco.se/varldsbokdagen/

Barnens planet

Materialet Barnens planet är skapat tillsammans med Rädda barnen, Gothia fortbildning och svenska OMEP, med stöd av Arvsfonden. Barnens Planet har sin utgångspunkt i barnkonventionen och riktar sig till förskolebarn i åldrarna 3 – 5 år. På Teskedsordens webbplats hittar du även musik och handledning till dig som jobbar inom förskola.

Lämna en kommentar