Teskedsorden

Tillsammans gör vi skillnad – en tesked i taget.

Tillsammans gör vi skillnad – en tesked i taget.

2018 har på många sätt varit ett utmanande och tufft år. Ett år av politiska oroligheter, utbredd nationalism, populism och normalisering av rasism. Mycket kan kännas hopplöst och tungrott, förändring och förbättring kan kännas långt bort. Men vi får inte glömma att vi är många som vill agera och göra motstånd. Och ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det har länge varit Teskedsordens grundfilosofi – och så viktig den är! Att vi alla kan bidra, även med en liten handling, för att skapa stor förändring.

I år firade FN:s deklaration av mänskliga rättigheter 70 år. Våra mänskliga rättigheter är resultatet av envist och modigt arbete av individer, organisationer och politiker som hela tiden stått upp för alla människors lika värde och demokratiska värderingar. För demokrati är inte något som händer av sig självt – den måste göras och försvaras varje dag, av varje generation.

Med detta i tankarna lanserade Teskedsordeni år en av våra viktigaste kampanjer hittills – 1 krona för demokratin. En kampanj som många oavsett politisk tillhörighet eller storlek på plånboken kan bidra till. Där du och många andra som fått nog av den utveckling vi ser idag kan ge 1 krona om dagen till Teskedsordens arbete med att varje dag stärka ungdomar i frågor om mångfald och allas lika värde. Kampanjen pågår fram till valet 2022. Du får mer än gärna hjälpa till att sprida den!

Dagens politiska läge är minst sagt osäkert. När det blåser populistiska och nationalistiska vindar som hotar vår demokrati är det viktigare än någonsin att vi hjälps åt. Motverka en långsam katastrof i en långsam insamling – skänk 1 krona för demokratin.

Och nu blickar vi fram, in i 2019. Låt oss detta år tillsammans skapa en positiv samhällsförändring, en tesked i taget.

Gott nytt år önskar vi på Teskedsorden.

Lämna en kommentar