Teskedsorden

Här kan du beställa Jason Diakités debutroman En droppe midnatt i lättläst version, som klassuppsättning till elever och ungdomar i Skåne. Du kan även ladda ned tillhörande lärarhandledningen.
Svartvit bild på Jason Diakité och omslaget till hans familjebiografi En droppe midnatt.

”På min vänstra hand har jag en grupp små vita fläckar som liknar en karta över en ögrupp. Jag blundar och försöker föreställa mig hur jag skulle se ut om jag var vit. Ibland får jag till och med för mig att märket har växt och vitheten inom mig håller på att breda ut sig. Men det gör den aldrig.”

En droppe midnatt är Jason “Timbuktu” Diakités debutroman i vilken han berättar om sina rötter och sin identitet som både svensk och amerikan, både vit och svart. En smärtsam men stärkande läsning om identitet och tillhörighet, kamp och rättigheter. Boken finns i en lättläst version som nu går att beställa från oss i klassuppsättning till elever och ungdomar i Skåne.

Teskedsorden erbjuder en begränsad upplaga av boken som lättläst till skolor, organisationer eller läsecirklar riktade till ungdomar med behov av språk- och lästräning i Skåne. Till materialet har vi tillsammans med Vilja förlag sammanställt viktiga övningar och värdegrundsfrågor kopplade till bokens teman.

Jason Diakité föddes 1975 i Lund och är musiker och författare. Han är aktuell med boken En droppe midnatt och teaterföreställningen med samma namn.

**  Boken är nu slut, vill du köpa den lättlästa finns den tillgänglig hos Vilja Förlag, och originalversionen i vår Gåvoshop.  **