fbpx

Teskedsorden

Digital utbildning med Sarahs resa

Digital utbildning med Sarahs resa

Vill du och dina kollegor få ny inspiration, praktiska verktyg och kunskap kring att prata med barn om flykt?  

Sarahs resa är en berättelse som levandegör flykterfarenhet från ett barns perspektiv. Sedan 2014 har det kommit över 120 000 flyktingbarn till Sverige. Många av dessa har upplevt svåra trauman. Sarahs resa är berättelsen om dem.

Filmen är ett verktyg att tala om flykt, integration, vänskap och allas lika värde med barn mellan 7 och 9 år. Det är ett material som riktar både till barn med flykterfarenhet och de som inte har personliga erfarenhet. 

Om utbildningen  

Teskedsorden erbjuder nu en digital fortbildning i materialet som bygger på FN’s barnkonvention och ett barns upplevelse av flykt. Genom att delta på utbildning får du som lärare en introduktion till filmen, metoder för att prata om flykt, en samtidanalys av det Sverige barn på flykt kommer till och möjlighet att utbyta tankar med andra lärare.  

När du anmäler dig får du ett par fysiska exemplar av lärarhandledningen skickat till din skola.  

När ?

Utbildningen är 1,5 h och det finns möjlighet att gå den vid två tillfällen då vi förstår att det kan vara svårt att hitta tid i verksamheten. Anmäl dig till den som passar ditt schema.

Utbildning 1 – Den 13 april kl. 15:30-17:00 (1,5) 

Utbildning 2 – Den 20 april kl. 15: 30 – 17:00 (1,5h) 

Anmäl dig här

Hur ? 

Utbildningen sker via ZOOM. Det krävs inte att du laddar ner något utan det går bra att ansluta via din webbläsare. En länk till utbildningen kommer dagen innan.  

För mer information om utbildningen : https://teskedsorden.se/sarahs-resa

Lämna en kommentar