fbpx

Teskedsorden

Hur kan dina gymnasieelever påverka samhället, idag och i morgon? Varför ska de bry sig, och hur kan de skapa den förändring de vill se? Under våren 2021 gör Teskedsorden och författaren Patrik Lundberg en exklusiv demokratisatsning i utvalda gymnasieskolor!

”I Sverige brukar det informellt talas om tre statsmakter. De två första är regeringen och riksdagen, den tredje är massmedia. Men det finns fler. Vår demokrati består av så mycket mer än valet vart fjärde år. Det är snarare dagarna, månaderna, åren däremellan som spelar roll.”

-Patrik Lundberg

Patrik Lundberg till vänster om boken Berättelsen om Sverige.
Foto: Anna Wahlgren

Utanförskap finns överallt, landet är segregerat. Samtidigt har det aldrig funnits så många möjligheter att påverka. Berättelsen om Sverige består av tankeväckande och inspirerande texter och vi får möta personer som på ett eller annat sätt försöker förändra. Patrik Lundberg tar med läsaren på en resa genom Sverige i dag. Från fotbollsklubbar till flyktingar, från Flashback till skolbibliotek, från feminister till nationalister.

Berättelsen om Sverige är läsning för alla, både för de som känner sig inkluderade i majoritetssamhället och de som inte gör det.

Med utgångspunkt i Berättelsen om Sverige kommer Teskedsorden och Patrik under våren 2021 besöka utvalda skolor för att diskutera demokrati, förändring och påverkansmöjligheter med gymnasieelever – alltså förstagångsväljarna i nästa val! 

Projektet är ett samarbete mellan Teskedsorden, Patrik Lundberg och Rabén & Sjögren med stöd från Gålöstiftelsen och Stieg Larsson Stiftelsen.