fbpx

Teskedsorden

Genom sånger, drömmar och hisnande fantasier upptäcker barnen sina olikheter, bråkar i matkön och är superhjältar. När barnen plötsligt möter motstånd måste de själva hitta ett sätt att få de vuxna att lyssna. Men vilken planet är egentligen Barnens planet?

Barnens planet är en berättelse om rättigheter, olikheter och att respektera varandra. Men också om elefanttrumpeter, lejontokigheter och att få sova länge i en hängmatta.

Projektet har sin utgångspunkt i Barnkonventionen och riktar sig till förskolebarn i åldrarna 3 – 5 år. Materialet vill synliggöra normer, mångfald och allas lika värde på ett roligt och fantasifullt sätt. Författaren och musikern Homero Alvarez har fått uppdraget att skriva och illustrera en fantasifull bok tillsammans med förskolebarn, för förskolebarn.

Materialet består av en barnbok, musik och en handledning, och vi vill med dessa på ett kreativt och tillgängligt sätt inspirera förskolepedagoger att diskutera och arbeta med de här viktiga och ibland svåra ämnena i förskolan. 

Köp boken i vår gåvoshop! Vill du beställa till din förskola med faktura? Boken kostar 150 kr/styck. Maila din beställning till info@teskedsorden.se

Nyhet! Barnens Planet som ljudbok!

Nu finns Barnens Planet även som ljudbok, inläst av författaren och musikern Homero Alvarez. Medverkande barn är Laura Schröder Vigil, Sixten Väst och Elias Vestlund. 

Foto på tre barn i rosa reflexvästar som håller upp varsin bok "Barnens planet" framför sina ansikten.

Intresseanmälan workshop

Jobbar du i förskolan? Vill du och dina kollegor få ny inspiration, praktiska verktyg och kunskap om barnkonventionen och allas lika värde? Då kan du här skicka in en intresseanmälan för att beställa en workshop på din förskola om Barnens Planet. Klicka här!

Musiken

1. Rymdspagetti till lunch

2. Drömmarnas melodi

3. Alla är lika olika

4. Barnens Planet

Lyssna på Spotify

Föräldrainfo om Barnens planet

Normer påverkar små barn – Värmlands Folkblad 28 maj 2018. Läs här.

Lika men ändå olika – Förskoletidningen februari 2019. Läs här.