fbpx

Teskedsorden

Hösten 2015 skickade Teskedsorden ut 100 000 exemplar av Chimamanda Ngozi Adichies fantastiska bok Alla borde vara feminister till gymnasieelever i årskurs 2. Här hittar du mer info om projektet. 

Alla borde vara feminister är Chimamanda Ngozi Adichies personliga och inspirerande upprop för en feminism som angår oss alla och som lyfter blicken ut mot världen. Texten är från början ett bejublat TED-talk som setts av över två miljoner människor på Youtube.

Boken distribuerades i samarbete mellan Teskedsorden, Albert Bonniers förlag, Sveriges Kvinnolobby, FN-förbundet, TCO, LO, Unison och Gertrud Åström, och har getts som gåva till över 100 000 elever i årskurs 2 i den svenska gymnasieskolan. En lärarhandledning har också skickats ut till skolorna.

Jag skulle vilja att vi börjar drömma om en plan för ett annorlunda samhälle. En rättvisare värld. En värld med lyckligare män och lyckligare kvinnor som är ärliga mot sig själva. Och det är så här vi ska börja: vi måste uppfostra våra döttrar annorlunda. Vi måste även uppfostra våra söner annorlunda.

– Chimamanda Ngozi Adichie

Teskedsorden delar i nuläget inte ut boken Alla borde vara feminister kostnadsfritt men du kan se Chimamanda Ngozi Adichies Ted Talk här.