fbpx

Teskedsorden

Kolla om din dejt är ett svin eller en valentin! Glad alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag står runt hörnet, och ja – vi vet, det känns lite jobbigt. Helst vill en bara lägga sig hemma under täcket och slippa se alla supergulliga uppdateringar som alla dina vänner gör om deras partners. Men du har en dejt inplanerad, ännu en dejt. De senaste har gått, let’s face it – sådär.

Vid flera tillfällen tror du att du har klickat med en person men så visar det sig att hens värderingar inte alls stämmer överens med dina. Ibland är de rätt skeva och till och med rasistiska! Hur ska en göra för att närma sig dessa känsliga frågor på en dejt? Hur tar du reda på om din dejt har schyssta värderingar?

Teskedsorden har sammanställt frågeunderlaget för dig som vill diskutera värderingar och politik med din alla hjärtans dag-dejt!

FRÅGOR TILL DIN DEJT!


  • Vad tycker du om tiggeriförbudet som de har infört i Vellinge?
  • Så jävla sjukt att vakterna brottade ner den gravida kvinnan i tunnelbanan. Och framför hennes barn. Man behandlar inte människor på det sättet. Visst borde det inte spela någon roll om man har giltigt kort eller inte?
  • Min kollega sa N-ordet idag. Blev helt paff, visste inte vad jag skulle säga. Funderar på om jag ska snacka med honom imorgon. Hur skulle du göra?
  • Det är så konstigt att Elle fortfarande har sin gala på Grand Hotel. Och att alla influencers fortfarande går dit. Har de redan glömt bort att SD fick ha sin gala där?
  • Såg du P3 Guld? Markus, Mattias eller vad han nu heter sa mongo på scen. Vad tycker du om det?
  • Helt sjukt att NMR gång på gång får tillstånd att demonstrera. Deras blotta närvaro borde väl räknas som hets mot folkgrupp med tanke på deras politiska agenda? Vad tycker du om att det pratas om ett eventuellt förbud mot nazistiska och högerextrema grupper?
  • Såg du Sameblod när den gick på bio? Jag blev så berörd av den filmen. Sverige har ju verkligen inte en fläckfri historia när det kommer till rasism.
  • Häromdagen på SVT så visades det gamla Nile City-klippet ”Koreanska adoptivpäron” där Henrik Schyffert sjunger Walk on the wild side med en grov ”asiatisk” accent och typ kisar med ögonen. Jag fattar inte att SVT inte tar rasism mot asiater på allvar. Vad tycker du om det?
  • På bussen hem förra veckan satt det ett gäng killar, typ 13 år och skojade, alla var svarta. Helt plötsligt väser en gubbe ”åk hem” till dem. Alla på bussen var helt tysta, ingen sa något. Jag fick sån tunghäfta och sa inget heller. Skämdes så mycket efteråt. Vad hade du gjort?
  • Blir fortfarande provocerad när jag tänker på Björn Söders uttalande om att judar inte kan vara svenskar. Kommer du ihåg när han sa det?